19. 06. 2024.

Ловци, кинолози, љубитељи природе

У могућности смо да Вам понудимо сопствене ДВД и ВХС филмове из области ловства и ловне кинологије, као и из живота животиња у природи, снимљених како у нашим ловиштима тако и широм Европе.

Сви филмови су у потпуности сачињени од сопствених, изворних снимака из ловишта пре свега Србије, (њених претежно брдско – планинских делова), као и из других земаља Европе. Сваки филм је пропраћен коментаром аутора на српском језику.

Тренутно располажемо следећим насловима (кликнути на слику за кратак узорак који је знатно нижег квалитета од оригиналног филма):

article thumbnailСРНЕЋА ДИВЉАЧ БРДОВИТЕ СРБИЈЕ

Трајање филма: 32 минута

Станиште, животнe навике, телесни и трофејни развој, лов


article thumbnailЛОВ НА СРНДАЋА У БРДИМА СРБИЈЕ

Трајање филма: 37 минута

Истинити доживљаји седморице страних ловаца у лову на трофејно јаке срндаће у брдима Србије


article thumbnailДИВЉЕ СВИЊЕ У ЛОВИШТИМА СРБИЈЕ

Трајање филма: 48 минута

Станиште, животне навике, телесни и трофејни развој, узгој, лов


article thumbnailДИВОКОЗЕ У ЛОВИШТИМА СРБИЈЕ

Трајање филма: 60 минута Станиште, животне навике, телесни и трофејни развој, узгој, лов


article thumbnailОПОНАШАЊЕ РИКЕ ЈЕЛЕНА

Трајање филма: 61 минут

Снимак свеобухватног дводневног течаја у Чешкој, 5 примера успешне примене у ловиштима источне Србије вештине вабљења јелена од стране аутора филма


article thumbnailМАЛИ ДИВ, ОШТРОДЛАКИ ЈАЗАВИЧАР

Трајање филма: 115 минута

Детаљан приказ развоја, неге и обуке оштродлаког јазавичара од штенета до освајања радне шампионске титуле, снимци његове свестране употребљивости као гонича, јамара, крвоследника и цуњавца у лову на крупну (д. свиње, јелени, срндаћи) и на ситну дивљач. Осим ауторових паса, приказани су кроз такмичења и изложбе, најзначајнији оштродлаки јазавичари домаћег одгоја као и Европе. Права својеврсна енциклопедија за све љубитеље ове врсте паса.


article thumbnailЛОВ НА ДИВЉЕ ПАПКАРЕ У МАКЕДОНИЈИ

Трајање филма: 53 минута

Приказ узорног, ограђеног ловишта Патрик у источниј Македонији, у коме се на 1500 хектара гаје и лове муфлони, лопатари, дивље свиње, дивокозе и изузетно ретка и за ловце посебно привлачн а дивљач критски безоар козорог познат и као кри кри козорог. Снимљен је и ток једног лова на кри кри козорога и на лопатара.


article thumbnailЛОПАТАРСКА ДИВЉАЧ

Трајање филма: 45 минута

Станиште, животне навике, телесни и тофејни развој, (са посебно истакнутим и објашњеним примерима перспективних и неперспективних грла оба пола и свих узраста), узгој и лов.


article thumbnailДЕСЕТО МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ПАСА ГОНИЧА У РАДУ НА ДИВЉУ СВИЊУ – ЦАЦИТ – 25. 03. 2006. ЗАЈЕЧАР

Трајање филма: 34 минута

Целокупан ток такмичења на коме је учествовало 23 такмичарска пса дугоногих и кратконогих гонића 6 различитих раса из свих делова наше Републике. Три пса су заслужила пласман, а првопласирани је освојио ЦАЦИТ.


article thumbnailДРУГО МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ПАСА ЈАЗАВИЧАРА У РАДУ НА ДИВЉУ СВИЊУ – ЦАЦИТ – 26. 03. 2006. ЗАЈЕЧАР

Трајање филма: 28 минута

Целокупан ток такмичења на коме је учествовало 15 оштродлаких јазавичара из свих делова наше Републике. Чак 9 паса је заслужило пласман (5 са оценом одличан а 4 са оценом врло добар),од којих су прва 4 освојила титуле: ЦАЦИТ, Р.ЦАЦИТ, ЦАЦТ и Р.ЦАЦТ.


article thumbnailЛАВЉЕ СРЦЕ НЕМАЧКОГ ЛОВНОГ ТЕРИЈЕРА

Трајање филма: 26 минута

Необрађени снимци са једног испита урођених особина јамара као и целокупног тока зимског јамарења са успешним вађењем лисице у околини Зајечара, без посебног пропратног коментара. Снимци сами за себе говоре о свестраној употребљивости и срчаности теријера из Зајечара.


article thumbnailИЗУЗЕТНО УСПЕШАН ЛОВ НА СРНДАЋА 1 – 7. 05. 2006. БАРАЈЕВО

Трајање филма: 140 минута

Хронолошки снимак читавог тока шестодневног лова шпанског ловца који је у ловишту око Барајева, ловећи искључиво привлачењем, тзв. „пиршом“ (без коришћења возила) одстрелио 14 срндаћа. Снимљен је тренутак одстрела чак 13 срндаћа са сликом њихове реакције на погодак, приказом места поготка као и коришћеног оружја, оптике и муниције. Овај филм представља својеврсну школу лова на срндаће привлачењем.


article thumbnailЛОВ НА ДИВЉЕ СВИЊЕ

Трајање филма: 75 минута

Приказ различитих начина лова на дивље свиње: лов дочеком са висинске чеке, затим лов пригоном са дугоногим гоничима и са јазавичарима, а по први пут на нашем тржишту приказани су оригинални снимци лова на дивље свиње луком и стрелом са и без помоћи паса.


article thumbnailЛОВ НА ДИВЉЕ СВИЊЕ СА ПСИМА У ИТАЛИЈИ И НА БАЛКАНУ

Трајање филма: 60 минута

Приказ лова на дивље свиње уз помоћ дугоногих гонића у Италији и на Балкану. У филму су приказане нашим ловцима мало познате расе западноевропских гонића.


article thumbnailЈЕЛЕНСКА ДИВЉАЧ,СТАНИШТЕ,ЖИВОТНЕ НАВИКЕ,УЗГОЈ,ЛОВ

Трајање филма : 131 минут Филмском камером изузетно детаљно и свеобухватно су документовани одговори на највећи број питања везаних за начин живота, узгој и лов јеленске дивљачи код нас и у Европи. Потанко су приказана различита станишта јеленске дивљачи, њен начин живота и телесни развој јединки оба пола као и трофејни развој мужјака, описане су неопходне мере газдовања у јеленским ловиштима а приказани су и објашњени и принципи узгојног и трофејног одстрела јеленске дивљачи.


article thumbnailЛОВ НА ЈЕЛЕНЕ У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ

Трајање филма: 50 минута; Филм приказује пет успешних ловова на јелене за време рике у непрегледним шумама Националног Парка Ђердап у источној Србији. Приказана је и вештина коришћења у пракси вабилице-рикалице, драгоценог помагала у таквим условима лова на јелене.


article thumbnailЛОВ НА ЈЕЛЕНЕ У МАЂАРСКОЈ И ИТАЛИЈИ,лов пушком и лов луком и стрелом

Трајање филма: 56 минута Приказани су начин и организација лова на јелене у равничарским ловиштима Мађарске познатим по врхунском квалитету трофеја, а такође и лов пушком као и лов луком и стрелом у ограђеним ловиштима Италије.


article thumbnailЛОВ НА ЗЕЧЕВЕ СА ПСИМА ГОНИЋИМА У ИТАЛИЈИ

Трајање филма: 41 минут Приказани су начин живота зеца, његово станиште, начин исхране, размножавање, природни непријатељи, начини вештачке производње и испуштања зечева у ограђена ловишта, начин уређења и опремања ограђених ловишта и начин лова на зеца уз помоћ паса гонића западноевропских раса.


article thumbnailСРПСКЕ РАСЕ ГОНИЋА

Трајање филма: 53 минута Приказани су: историјат, стандарди, телесни развој, обука и могућност коришћења у лову на различите врсте дивљачи српских раса гонића и то Српског гонића, Српског тробојног гонића и Српског жутог гонића.


article thumbnailЛОВ НА ФАЗАНЕ СА ЕНГЛЕСКИМ ПТИЧАРИМА У СРБИЈИ И У ИТАЛИЈИ

Трајање филма: 64 минута Филм објашњава порекло фазана у Европи, приказује његов вештачки узгој и лов са енглеским птичарима како у слободним ловиштима Србије тако и на ловним полигонима у Италији.


article thumbnailЛОВ НА ФАЗАНЕ У ИТАЛИЈИ СА КОНТИНЕНТАЛНИМ ПТИЧАРИМА, СА ЦУЊАВЦИМА И ПРИГОНОМ

Трајање филма: 52 минута. Филм објашњава порекло фазана у Европи, приказује његов вештачки узгој као и лов на фазане у Италији уз помоћ континенталних птичара и цуњаваца као и пригоном у шуми.


article thumbnailЛОВ НА ЈАРЕБИЦЕ У СРБИЈИ И У ИТАЛИЈИ

Трајање филма: 72 минута У филму је приказан лов са птичарима на природне пољске јаребице у ловиштима Србије као и лов на вештачки узгојене пољске и црвене јаребице у Италији, уз помоћ птичара и цуњаваца.


article thumbnailЛОВ И ПРОНАЛАЖЕЊЕ РАЊЕНОГ СРНДАЋА 17-19.04.2011. САЛАШ

Трајање филма: 39 минута У филму је приказан лов на срндаће у ловишту Салаш у Источној Србији као и веома успешно трагање и проналажење далеко одбеглог рањеног срндаћа уз помоћ оштродлаког јазавичара.


article thumbnailТАКМИЧЕЊА ЕНГЛЕСКИХ ПТИЧАРА

Трајање филма: 49 минута Филм приказује различита такмичења енглеских птичара, објашњава стил рада појединих раса енглеских птичара, објашњава правила вођења паса и начин оцењивања рада паса. Приказани су поред осталог и снимци са Купа Европе одржаног у Нишу 2010. године као и снимци са припрема у Соко Бањи француских дресера за јесења такмичења у Нишу.


article thumbnailПРОЛЕЋНА ТАКМИЧЕЊА НЕМАЧКИХ КРАТКОДЛАКИХ ПТИЧАРА

Трајање филма: 34 минута Филм приказује и објашњава начин одвијања и сврху пролећних такмичења немачких КД птичара. Приказано је и Светско првенство НКД за 2005 годину које је одржано у Нишу а којом приликом је победио Принц дел Раде Савић одгајивача, власника и водича Радета Савића из Србије.


article thumbnailЛОВ НА ПРЕПЕЛИЦЕ У СРБИЈИ И У ИТАЛИЈИ И ЛОВ НА ГРЛИЦЕ У СРБИЈИ

Трајање филма: 53 минута Филм приказује лов на природне препелице у Србији и лов на вештачки одгајене препелице у Италији као и лов на грлице у Србији.


article thumbnailМУФЛОНСКА ДИВЉАЧ

Трајање филма: 58 минута Филм приказује историјат, животне навике и основе узгоја муфлона као и лов на ову дивљач.


article thumbnailКРИТСКИ БЕЗОАР КОЗОРОГ КРИ-КРИ

Трајање филма: 50 минута Филм објашњава историјат и животне навике критског безоар козорога званог кри-кри. Детаљно је приказан лов на светског рекордера трофеја ове дивљачи.


article thumbnailЛОВ НА ДИВОКОЗЕ У МАКЕДОНИЈИ

Трајање филма: 123 минута Филм приказује бројне догодовштине током десет успешних ловова страних ловаца на дивокозју дивљач у планинским ловиштима Македоније.


article thumbnailПСИ КРВОСЛЕДНИЦИ, ШКОЛОВАЊЕ И УПОТРЕБА, , ПРИМЕРИ ИЗ ПРАКТИЧНОГ ЛОВА

Трајање филма 57 минута. Филм приказује начин школовања и употребе паса крвоследника различитих раса. Приказано је и 14 кратких примера употребе паса крвоследника различитих раса у практичном лову на јеленску, срнећу и дивокозју дивљач, као и на дивље свиње и на дивље предаторе.


article thumbnail25 КУП ЕВРОПЕ ЗА ПСЕ ГОНИЋЕ, 15-16-09.2017. ЦРНА ГОРА

Трајање филма 42 минута Филм хронолошки приказује читав ток такмичења почев од окупљања такмичара и ветеринарског прегледа, преко свечаног отварања са дефилеом и постројавањем свих учесника, састанка судија, жребања, поласка на терен, рада једног чопора италијанских краткодлаких гонића (сегуђа) све до сумирања резултата и проглашења победника у категорији рада појединачних паса и категорији рада чопора.


article thumbnailДРУГИ КОМЕРЦИЈАЛНИ ЛОВ НА ДИВЉЕ СВИЊЕ 23.12.2017. ЗВЕЗДАН

Трајање филма: 23 минута Филм хронолошки приказује читав успешан ток Другог комерцијалног лова на дивље свиње одржаног 23.12.2017. у Звездану поред Зајечара, и то почев од јутарњег окупљања испред ловачког дома па све до завршног постројавања учесника лова уз ловину.


article thumbnailЛОВ СА ПСИМА НА ШАКАЛА, ЛИСИЦУ, ДИВЉУ МАЧКУ И КУНУ

Трајање филма 47 минута Филм приказује скупни лов на шакале и лисице уз помоћ паса гонића и јамара као и лов са псима различитих раса на дивље мачке и куне по напуштеним колибама широм ловишта.


article thumbnailОБУКА ЦИЦ ОЦЕЊИВАЧА ТРОФЕЈА

Трајање филма: 125 минута. Филм приказује семинар за обуку ЦИЦ оцењивача трофеја одржан 12 & 13.10.2019. године у Националном парку Ђердап, Доњи Милановац.


article thumbnail26 КУП ЕВРОПЕ ЗА ГОНИЋЕ 18 - 19.01.2019. ФРАНЦУСКА

Трајање филма: 115 минута Филм хронолошки приказује путовање репрезентације Србије до Француске и назад као и читав ток свих фаза овог такмичења закључно са завршном свечаном церемонијом проглашења победника.Снимљен је и рад Српског тробојног гонића члана репрезентације Србије као и приказ традициопналног начина лова на срндаћа у Француској уз помоћ паса гонића и коња,


article thumbnailЦАЦИТ ЈАЗАВИЧАРА У ВЕШТАЧКОМ РОВУ 12.05.2007. БЕЧЕЈ

Трајање филма: 17 минута. Филм хронолошки (без додатног коментара) приказује кључне детаље тока ЦАЦИТ такмичења јазавичара одржаног 12.05.2007.у вештачком рову у Бечеју које је окупило најзначајније одгајиваче и водиче јазавичара Европе, са њиховим најквалитетнијим псима.


article thumbnailТРАДИЦИОНАЛНИ ЛОВ СА ПСИМА И КОЊИМА У ФРАНЦУСКОЈ

Трајање филма: 34 минута Филм приказује и објашњава један древан,традиционални начин лова на срндаћа у Француској уз коришћење само паса гонића и коња, без икаквих других савремених средстава или помагала.


article thumbnailОЦЕЊИВАЊЕ КАПИТАЛНИХ ТРОФЕЈА МЕДВЕДА, ЈЕЛЕНА И СРНДАЋА ОД СТРАНЕ МЕЂУНАРОДНЕ ЦИЦ КОМИСИЈЕ

Трајање филма 55 минута Филм хронолошки приказује читав ток мерења капиталних трофеја медведа и јелена од стране међународне ЦИЦ комисије током семинара на Авали 2002 године као и оцењивање капиталног трофеја срндаћа од стране ЦИЦ комисије ЛСС.


article thumbnail27 КУП ЕВРОПЕ ПАСА ГОНИЋА НА ЗЕЦА, 21 и 22.10.2022. ЧАЧАК-СРБИЈА

Трајање филма 115 минута Филм хронолошки приказује читав ток овог престижног такмичења почев од окупљања учесника у хотелу "Ливаде" код Прељине, преко састанка ФЦИ комисије за гониће, свечаног отварања са дефилеом свих репрезентација учесница, састанка судија, жреба,рада на терену чопора италијанских краткодлаких гонића-сегуђа представника Италије и чопора биглова представника Грчке, све до сумирања резултата, њихове верификације на састанку судија и проглашења победника уз доделу пехара у категорији појединаца и у категорији чопора.


article thumbnailПРВИ КУП ЕВРОПЕ ПАСА ГОНИЋА НА ДИВЉУ СВИЊУ 29 & 30.09.2023. БАР, ЦРНА ГОРА

Трајање филма: 113 минута Филм хронолошки приказује читав ток програма такмичења почев од окупљања такмичара у хотелу "СИДРО" у Бару, преко свечанопг отварања са дефилеом и постројавањем свих учесника Купа, састанка судија о правилнику рада, жребања, поласка на терен, рада једног Посавског гонића репрезентације БиХ на теренима изнад Улциња, састанка ФЦИ комисије за гониће и избора њеног новог председника, сумирања резултата и описа рада свих пласираних такмичара као и проглашења победника у категорији рада појединачних паса, у категорији р [ ... ]


article thumbnailЦАЦТ ГОНИЋА И ЈАМАРА У РАДУ НА ДИВЉУ СВИЊУ У ГАТЕРУ ОСЈЕЧАНИ (ДОБОЈ) 14.04.2024. (РС-БиХ)

Трајање филма: 48 минута Филм хронолошки приказује читав ток изванредно организованог такмичења гонића и јамара на дивљег вепра у гатеру површине 2 ха у Осјечанима код Добоја (РС-БиХ). На такмичењу је по каталогу учествовало 33 паса и то:3 оштродлака јазавичара, 2 ловна теријера, 2 брак јазавичара, 4 словачка копова и 22 гонића бивших југословенских раса. Пласман је постигло 6 паса: 1 оштродлаки јазавичар, 1 брак јазавичар, 1 словачки копов, 1 посавски гонић и 2 српска гонића.


article thumbnailНАЦИОНАЛНА УТАКМИЦА НА ДИВЉУ СВИЊУ И СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ИЗЛОЖБА АЛПСКИХ БРАК ЈАЗАВИЧАРА 03-05.05.2024. ИТАЛИЈА

Трајање филма: 88 минута Филм хронолошки приказује читав ток тродневног такмичења на дивљу свињу 26 алпских јазавичара из свих крајева Италије у гатеру површине 30 хектара у коме су се налазила 3 дивље свиње. Филм такође приказује читав ток специјализоване изложбе алпских брак јазавичара организоване 04.05.2024. на којој је учествовало преко 30 висококвалитетних алпских брак јазавичара из читаве Италије.У припреми су следећи наслови филмова:

Лов на дивокозе у Источној Србији. Муфлонска дивљач. Лов на испуштене фазане и јаребице у Италији. Селекциони одстрел крупне дивљачи. Хватање и превоз крупне дивљачи. Ловни објекти. Болести и повреде крупне дивљачи. Обрада и оцена трофеја дивљачи. Фазанерије у Европи. Вештачки узгој великог тетреба у Чешкој. Лов са псима гоничима. Лов са псима птичарима. Лов са псима јамарима. Лов са псима цуњавцима. Ситна дивљач наших ловишта и многи други.

За сва додатна обавештења стојимо Вам на располагању.

Хвала на поверењу.

Аутор филмова: мр Михајло Хаџи - Павловић